Варна 22°
fallback
Култура
15:27 | 4 юли 2018
Обновен: 18:26 | 27 септември 2024

Дигитални артисти се събират във Варна за фестивала „Futuro“

Събитието ще се проведе в периода 24-26 август

По материала работи: Пламен Янков

За четвърта поредна година във Варна Международният фестивал на дигиталните изкуства FUTURO ще събере под един покрив световноизвестни имена от развлекателната индустрия и млади таланти в областта на дигиталните изкуства. Фестивалът ще се проведе в периода 24-26 август.

FUTURO e създаден с мисията да отваря хоризонти за артистите, които търсят свежи идеи и различни гледни точки, като целта е всички те да черпят знания, опит и вдъхновение. Събитието дава възможност за среща на хора от сферата на изкуството и развлекателния отрасъл с професионалисти, които желаят да споделят своите умения и опит, да мотивират и да заредят посетителите на FUTURO с идеи, които просто работят.

Организатори на събитието са Народно читалище Просвета в квартал „Аспарухово“ с подкрепата на Община Варна.

Десетки известни лектори професионалисти от развлекателната индустрия ще вдъхновяват и мотивират младите таланти да завладеят света. 

Тази година са поканени майстори на изкуството от различни сфери, които ще споделят своите всевъзможни преживявания по пътя към успеха. Ще присъстват имена като:

Жан-Батист Монж е художник на свободна практика, който работи и живее в Монтреал. Той има 20-годишен опит като автор и илюстратор на фентъзи книги и 6 години опит като дизайнер на персонажи (character designer), концептуален артист и 3D modeler в ZBRUSH.

 

Жан-Батист е работил с много компании като Sony Pictures Animation, Zanuck Company, Scarab Production, Walt Disney Imagineering, Blizzard entertainment, Digital District, Sagatoon, Bluebug Entertainment, Cinesite и други.

Кристоф Лаутрет е Production Designer и Art Director в Paramount Pictures. Роден във Франция, там започва своята кариера като асистент аниматор, след което се мести в Калифорния да работи за DreamWorks. Специалистът участва в създаването на известни филми като Принцът на Египет, Мадагаскар и Кунг Фу Панда. Той е Art Director на филма История с пчели и Production Designer на Круд, за което е номиниран за наградите Annie Awards. Проектът, по който Кристоф работи в момента, е Круд 2 (The Croods 2).

Черно море

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback