IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Култура
15:27 | 4 юли 2018
Обновен: 13:54 | 27 септември 2024

Дигитални артисти се събират във Варна за фестивала „Futuro“

Събитието ще се проведе в периода 24-26 август

По материала работи: Пламен Янков
Дигитални артисти се събират във Варна за фестивала „Futuro“

За четвърта поредна година във Варна Международният фестивал на дигиталните изкуства FUTURO ще събере под един покрив световноизвестни имена от развлекателната индустрия и млади таланти в областта на дигиталните изкуства. Фестивалът ще се проведе в периода 24-26 август.


FUTURO e създаден с мисията да отваря хоризонти за артистите, които търсят свежи идеи и различни гледни точки, като целта е всички те да черпят знания, опит и вдъхновение. Събитието дава възможност за среща на хора от сферата на изкуството и развлекателния отрасъл с професионалисти, които желаят да споделят своите умения и опит, да мотивират и да заредят посетителите на FUTURO с идеи, които просто работят.


Организатори на събитието са Народно читалище Просвета в квартал „Аспарухово“ с подкрепата на Община Варна.


Десетки известни лектори професионалисти от развлекателната индустрия ще вдъхновяват и мотивират младите таланти да завладеят света. 


Тази година са поканени майстори на изкуството от различни сфери, които ще споделят своите всевъзможни преживявания по пътя към успеха. Ще присъстват имена като:


Жан-Батист Монж е художник на свободна практика, който работи и живее в Монтреал. Той има 20-годишен опит като автор и илюстратор на фентъзи книги и 6 години опит като дизайнер на персонажи (character designer), концептуален артист и 3D modeler в ZBRUSH.

 

Жан-Батист е работил с много компании като Sony Pictures Animation, Zanuck Company, Scarab Production, Walt Disney Imagineering, Blizzard entertainment, Digital District, Sagatoon, Bluebug Entertainment, Cinesite и други.


Кристоф Лаутрет е Production Designer и Art Director в Paramount Pictures. Роден във Франция, там започва своята кариера като асистент аниматор, след което се мести в Калифорния да работи за DreamWorks. Специалистът участва в създаването на известни филми като Принцът на Египет, Мадагаскар и Кунг Фу Панда. Той е Art Director на филма История с пчели и Production Designer на Круд, за което е номиниран за наградите Annie Awards. Проектът, по който Кристоф работи в момента, е Круд 2 (The Croods 2).


Черно море

Коментари

Новини Варна