Варна 20°
fallback
Култура
11:14 | 28 юни 2018
Обновен: 20:26 | 27 септември 2024

East-West Chamber Orchestra излизат утре на сцената във Варна

Виртуозите Крилов и Кример ще свирят във ФКЦ като част от ММФ

По материала работи: Слав Велев

Създаденият по идея на Юрий Башмет "East-West Chamber Orchestra" гостува на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ на 29 юни във Фестивалния и конгресен център от 19 часа. Виртуозни музиканти от Източна и Западна Европа, всеки един от тях - звезда със собствен блясък, се събират, за да изваят заедно шедьоври на Менделсон, Чайковски и Аренски. Главен диригент и артистичен директор е Ростислав Кример.

 

Основана през 2015 г. като оркестър на Международния музикален фестивал на Юри Башмет, формацията всеки сезон изнася концерти в различни страни на Европа. Оркестърът се определя като посланик на международното сътрудничество, мира и културните връзки в Европа и света. Освен с изявените изпълнители, носители на престижни награди от световни конкурси "East-West Chamber Orchestra“ впечатлява и с подбора на много добри инструменти.

 

Познавачите във Варна ще имат възможността да се потопят в изкуството на "East-West Chamber Orchestra" и на двама именити солисти , носители на множество награди от престижни музикални конкурси– Сергей Крилов – цигулка и Ростислав Кример – пиано.

 

Легендарният ансамбъл “Александров” закова Варна на крак в ДКЦ

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback