Варна 20°
fallback
Култура
11:05 | 25 юни 2018
Обновен: 20:23 | 27 септември 2024

Ученик на Астор показва майсторство в магичен фестивал

От днес до 30 юни на сцена „Раковина“ във Варна

По материала работи: Слав Велев

„Варна е магия” се казва първото издание на образователния фестивал в областта на магичното изкуство, който започна днес и ще се проведе до 30 юни на сцена „Раковина“. Изявата е още една сбъдната мечта на илюзиониста Веселин Долмов – Arsen. Един от най- добре развиващите се ученици на великия Астор, който в последните години покори български и международни сцени, спечели множество награди, но най- вече любовта на многобройна интернационална публика, ще обучава варненци в областта на магичното изкуство.

 

Всички желаещи могат да се включат в творческите работилници, които ще се проведат от 25 до 29 юни, от 12:00 до 15:00 ч. на сцена „Раковина“ в Морската градина, а от 15:00 до 17:00 ч. участниците ще имат възможност да се самоподготвят по индивидуално поставени задачи или  да упражняват наученото през деня.

 

Образователният процес завършва на 30 юни. От 15,30 ч. на сцена „Раковина“ ще бъде представена продукция – магичен спектакъл, в който професионалисти и начинаещи ще застанат рамо до рамо на сцената. Веднага след това от 17:00 ч. на входа на Морската градина участниците ще направят жива магична верига за да изненадат гражданите и гостите на града с фокуси от близко разстояние.

 

Входът е свободен, а проектът е подкрепен от Фонд Култура Община Варна. По време на „Варна е магия“ ще можете да наблюдавате както демонстрация на фокуси под формата на шоу с интерактивен характер така и кратки лекции, които ще разкрият тайните и секретите, начина на представяне и важността на сценичното присъствие. Най- добрите от обучаващите се участници ще станат част от десетте избрани да се включат в спектакъл на сцената на Народен театър „Иван Вазов “ по повод на десет годишнината от стъпването на сцена на Arsen.

 

Концерт на клавирно дуо Йорданова-Кюркчиев в рамките на „Варненско лято“

 

 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback