IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Култура
12:56 | 26 март 2018
Обновен: 07:43 | 26 септември 2024

Клайдерман празнува във Варна 40 години на сцената

На 1 декември в ДКС Принцът на романтичното пиано ще дойде с най-доброто от най-добрите си програми

По материала работи: Слав Велев
Клайдерман празнува във Варна 40 години на сцената

Морската столица става част от Световното турне на Принца на романтичното пиано.  Една от най-обичаните в България мега звезди – Ричард Клайдерман, включи Варна и София в световен тур, който в рамките на две последователни години преминава през Европа, Азия и Америка и отбелязва 40 години бляскава сценична дейност. В чест на юбилея легендарният французин издаде и двоен диск с 40 от най-популярните си композиции.

 

На първи декември в Двореца на културата и спорта Принцът на романтичното пиано ще дойде с най-доброто от най-добрите си програми – тоталните хитове, които докосват сърцата на публиката по цял свят по неповторимо нежния начин, който е единствено негова запазена марка. Ричард Клайдерман е един от съвременните музиканти, които промениха отношението към пианото със своя New Romantic стил. Той се събужда известен преди 40 години след изпълнението на „Балада за Аделин” и благодарение на своя талант, трудолюбие и творчески идеи успява десетилетия наред да се задържи на върха като най-популярния пианист на планетата. До момента има над 90 милиона продадени албума, сред които невероятните 267 златни и 70 платинени диска.

 

Виртуоз на белите и черни клавиши, Ричард Клайдерман умее с финес да окуражава публиката да мечтае и я води из един бленуван свят на любов и красота, срещите с който правят всеки човек поне малко по-добър. Рицарят на романтичното пиано наскоро завърши много дълго и изключително успешно турне в Китай, а българските му концерти във Варна и София следват гастролите в Бразилия, Япония, Белгия и Русия. Оганизатор на концерта в София е Кантус Фирмус, а във Варна Елит Проджектс Мениджмънт. Фин, деликатен, артистичен и с искрящо чувство за хумор Ричард Клайдерман подготвя за всяко свое гостуване в България музикален комплимент към почитателите си тук. В последното му гостуване публиката остана запленена от неговата интерпретация на "Хубава си, моя горо".

 

Четете още: Великденски четения започват във варненски храм

Коментари

Новини Варна