Варна 26°
fallback
Култура
11:48 | 1 март 2018
Обновен: 12:28 | 28 септември 2024

Над 6 хиляди лв. събра благотворителната кампания "Мартеници" за деца в неравностойно положение

Инициативата на фондация „Св. Св. Константин и Елена“ се реализира за осма поредна година

По материала работи: Слав Велев

Над 5 хиляди мартеници ръчна изработка бяха продадени благотворително в подкрепа на деца в неравностойно положение от Варна.

 

Над 6 хиляди лв. събрани средства в подкрепа на деца в неравностойно положение, лишени от родителска грижа и със специални потребности – това са резултатите от осмата поредна благотворителна кампания „Мартеници“ на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“. Тази година инициативата в полза на деца в нужда се реализира с подкрепата на варненския общински съветник Марица Гърдева, която изработи и дари безвъзмездно за благородната кауза над 6 хиляди ръчно изработени мартеници, обединени в 60 модела от естествени природни материали. С активното участие на повече от 50 компании, организации и частни лица, инициативата за пореден път показа, че подобни благотворителни каузи печелят все повече привърженици и хора с добри сърца, които искат и помогат на деца в нужда. Със събраните средства Фондацията ще подпомогне реализацията на нови творчески ателиета и спортни празници за възпитаниците на институциите, които традиционно подкрепя. От името на всички деца, в чиято полза бе организирана благотворителната продажба на мартеници, Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ благодари на всички включили се в подкрепа на инициативата.

 

На 1 март Фондацията спази традицията и всички деца от институциите, които подпомага получиха подаръци и вкусни изненади. Мартенички получиха и възрастните хора, настанени в домовете „Гергана“ и „Св. Йоан Златоуст“.

 

Черно море

 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback