IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Култура
14:59 | 12 февруари 2018
Обновен: 02:47 | 26 септември 2024

Сборна изложба графика подрежда галерия Ларго

ЕксЛибрис Презареждане 3 е със специалното участие на Петър Лазаров, Петър Чиновски и Христо Керин

По материала работи: Слав Велев
Сборна изложба графика подрежда галерия Ларго

Галерия Ларго представя на вниманието на ценителите колекция графики на художници от цял свят, участници в Международен Екслибрис Конкурс Варна през 2014 и 2016 година. Откриването е на 12 февруари. В двете досегашни издания над 400 художници от над 50 държави изпратиха общо над 1400 творби за участие. От тях в двете представителни изложби и каталози бяха показани 333 екслибриса на 210 автори от България и света. Затова галерия Ларго организира за трети път изложбата „Екслибрис Презареждане“, в която включва непоказвани творби от фонда на биеналето.

 

Екслибрисите са изпълнени в различни графични техники – офорт, литография, мецотинто, акватинта, полимерна гравюра, линогравюра, дървогравюра, ще бъдат експонирани на вниманието на варненската публика за един месец. В изложбата са включени творби на българските художници Иван Матеев, Людмил Методиев, Стефани Костадинова, на Олга Самосюк от Русия, на на Марияна Мирошниченко от Украйна, на Ю-Вен Лин от Тайван, Херман Ромел от Германия, на Марчела Миранда от Аржентина и още над 20 творци от цял свят.

 

покана на галерията специално участие в това издание на „Екслибрис Презареждане“ ще вземат Петър Лазаров, Петър Чиновски и Христо Керин. Изложбата продължава до 12 март.

 

 

Четете още: Силви Вартан с прощално турне в България

Коментари

Новини Варна