Варна 22°
fallback
Култура
12:27 | 27 януари 2018
Обновен: 18:25 | 28 септември 2024

Стивън Спилбърг прави римейк на „Уестсайдска история“

Първата версия от 1961 г. има 10 награди „Оскар“

По материала работи: Слав Велев

Американският режисьор Стивън Спилбърг ще заснеме римейк на филма "Уестсайдска история", адаптиран по едноименния мюзикъл на Ленард Бърнстейн, предаде Франс прес, цитирана от БТА и Дарик.

Първата версия на "Уестсайдска история", излязла по екраните през 1961 г. и заснета от Робърт Уайз по хореография на Джеръм Робинс, спечели 10 награди "Оскар".

 

Филмът на Спилбърг ще е базиран върху адаптацията на драматурга Тони Кушнер, автора на пиесата "Ангели в Америка", която бе адаптирана за телевизионния екран.

 

Кушнер е работил над два предишни филма на Спилбърг - "Линкълн" и "Мюнхен".

 

Кастинг режисьорката Синди Тоулан оповести на страницата си в Туитър, че се търсят изпълнители на главни и поддържащи роли в новия филм. Всички могат да кандидатстват за ролите - не е нужно кандидатите да са актьори. Тя уточни, че за ролите на Мария, Анита и Бернардо се търсят испаноезични изпълнители.

 

Във филма от 1961 г. ролята на пуерториканката Мария се изпълнява от Натали Уд, а в образа на пуерториканеца Бернардо е Джордж Чакирис, който е с гръцки произход. Ролята на Анита пък е поверена на пуерториканката Рита Морено.

 

Чакирис и Морено спечелиха "Оскар"-и за най-добър актьор и актриса в поддържаща роля.

 

За пръв път 71-годишният Спилбърг ще заснеме филм-мюзикъл.

Четете още:

Стивън Спилбърг срещу Гилермо дел Торо в битка за "Златен глобус"  

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback