IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Култура
17:41 | 4 януари 2018
Обновен: 08:37 | 26 септември 2024

Недялко Йорданов ще получи почетен знак от община Елена

С наградата Стоян Михайловски се удостояват писатели и публицисти

По материала работи: Борис Проданов
Недялко Йорданов ще получи почетен знак от община Елена

Писателят Недялко Йорданов ще получи почетния знак "Стоян Михайловски" на община Елена, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.С отличието ръководството на общината удостоява български писатели и публицисти с безспорни постижения в областта на поезията и прозата, с авторитет в обществото и активна гражданска позиция.

 

Наградата ще бъде връчена на твореца на предстоящото честване, посветено на 162 години от рождението на видния еленски възрожденец Стоян Михайловски, което ще се състои във втората половина на януари. Литературната награда се присъжда от 2001 г., с изключение на годините от 2004 до 2013.

 

Нейни носители са проф. д-р Иван Славов, редакцията на в. "Стършел", писателите Георги Данаилов, Стефан Цанев, Георги Господинов, Георги Мишев и Христо Медникаров. Регламентът за удостояването с литературната награда "Почетен знак "Стоян Михайловски" е част от новоприетата Наредба за символите, почетните знаци, отличията и почетните звания в община Елена.

 

БТА

 

Още по темата: Недялко Йорданов: Доброто и любовта надделяват

Коментари

Новини Варна