Варна 18°
fallback
Култура
18:37 | 23 декември 2017
Обновен: 00:38 | 29 септември 2024

4500 деца гледаха театралната Коледна приказка във Варна

200 малки художници се включиха в конкурса за рисунка

По материала работи: Слав Велев

4500 деца от Варна и региона посетиха Варненския драматичен театър в периода от 11 до 22 декември, за да видят спектаклите на Детската театрална Коледа 2017. Младите зрители не само се забавляваха, но и отговаряха на въпросите и дори пяха заедно с героите от „Коледна приказка“ на автора Юлиян Слабаков и режисьора Костадин Бандутов. Накрая всички се снимаха за спомен.

Дядо Коледа зарадва мнозина с подаръци, всички получиха календар на „Коледна приказка“ за оцветяване.  

По време на Детската театрална Коледа по стените на Сцена Филиал непрекъснато се множаха детските рисунки, пристигащи за обявения от театъра конкурс на коледна и новогодишна тематика. След последното представление на 22 декември най-младата актриса в „Коледна приказка“ Анна Махмурова, която се преобразяваше в любимата на публиката Принцеса Дунда, съобщи резултатите от конкурса.  

Журито от отдел „Маркетинг и реклама“ на Варненския театър е харесало всички рисунки, но все пак откроява петте най-добри млади художници. Те са: Елиса Дончева от III-б клас на НУИ „Добри Христов“, Десислава Ташева от III-б клас на ОУ „Йордан Йовков“, Айсу Фикри от III-д клас на ОУ „Цар Симеон“, Борислава Иванова от СОУ „Кирил и Методий“ от село Граф Игнатиево и Виктория Русева от II-д клас на ОУ „Васил Априлов“. 

Десислава Ташева от III-б клас на ОУ „Йордан Йовков“  

Четете още:

Веселина Михалкова: Аз съм щастлива актриса!

Екипът на постановката „Сън“: Да се твори за деца е отговорно и много приятно!

Моноспектакъл за живота на Яворов впечатли варненски ученици  

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback