IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
10:25 | 24 ноември 2017
Обновен: 12:59 | 21 септември 2024

„Животът като мозайка“ представя Емануела Цонева във Варна

Юбилейната изложба на художничката е вдъхновена от азиатските традиции

По материала работи: Пламен Янков
„Животът като мозайка“ представя Емануела Цонева във Варна

Юбилейната изложба на Емануела Цонева със заглавие „Животът като мозайка“ откриват в Градска художествена галерия „Борис Георгиев” във Варна на 28 ноември от 18:30 ч. Експозицията може да бъде разгледана до 12 декември 2017 година.

 

 

В зали 6 и 7 на първи етаж на Градската галерия ще бъдат представени над 60 картини, стъклописи, графики и пана от емблематични за художничката минали проекти и изложби.

 

 

Юбилейната изложба „Животът като мозайка” отразява творческия път на Емануела Цонева като художник и човек, който непрестанно търси красотата около себе си. 

 

 

В изложбата публиката ще усети силното присъствие на Далечния Изток, който е вдъхновение в творчеството на Емануела Цонева през последните години. Темата е провокирана от няколко пътувания, които внасят нов прочит в изкуството на художничката. Начинът на експониране е повлиян от азиатските традиции. Зрителят ще се наслади на синтез от хайку поезия и визуални настроения, усещайки духа на Азия в тематиката на картините.

 

 

Истинска атракция за публиката ще бъде пърформанс, на фона на творбите, посветен на древните бойни изкуства. Той ще потопи зрителите още по-дълбоко в атмосферата на експозицията, създавайки енергиен заряд на изложбеното пространство.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна