IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
11:34 | 9 ноември 2017
Обновен: 06:18 | 25 септември 2024

В “Есенен пленер 2017” премерват талант деца-художници от НУИ “Добри Христов”

Арт Галерия Ларго представя деветата изложба – конкурс

По материала работи: Юлиян Атанасов
В “Есенен пленер 2017” премерват талант деца-художници от НУИ “Добри Христов”

За девети пореден Арт Галерия Ларго ще даде възможност за изява на младите художници от специалностите „Изящни изкуства” и „Рекламна графика” на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” във Варна. Традиционната пленерна изложба-конкурс ще се открие на 10 ноември. Експозицията се провежда всяка година през есента от 2009-та година насам и има конкурсен характер. Ежегодно се присъждат и раздават награди, осигурени от училищното настоятелство, галерията и спонсори. От 2014-та година „ Ларго“ учреди едногодишна стипендия за високи художествени постижения, чийто носител се определя и обявява по време на откриването на пленерната изложба. Тя се присъжда на ученика, който е показал през последната учебна година постоянно високи резултати в работата си и се е представил отлично на конкурсната изложба.

 

В поредната пленерна изложба-конкурс в галерия Ларго свои творби ще представят учениците от ІХ до ХІІ клас. Работите са създадени по време на традиционния есенен пленер, който тази година се проведе паралелно в Златоград и във Варна. Творбите ще бъдат оценявани в две възрастови категории – първа група – ученици от 9 и 10 клас и втора група – 11 и 12 клас. Журито, което ще определи победителите, включва известните варненски художници Венцислав Марков, Димо Миланов и Милен Маринов. Във всяка от групите ще бъдат раздадени първа награда, осигурена от Училищното настоятелство на НУИ «Добри Христов», втора награда, осигурена от верига ресторанти «Годзила» и трета награда, осигурена от Ателие за рамки «Ларго».

 

Ателие за рамки "Ларго" е най-новото място във Варна, където ще намерите голям избор от рамки и паспарту на най-атрактивни цени, за да рамкирате своята картина, графика, огледало или снимки. Верига ресторанти „Годзила“ е българска компания, която от първия ден на съществуването си и до днес подкрепя различни благородни каузи - подпомага Карин Дом, Международния Екслибрис Конкурс Варна, а от тази година ресторанти "Годзила" са стартирали  стипендиантска програма за ученици от ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" във Варна и програма за ученици над 16 години «Първите ми пари», даваща възможност на ученици от всякакви варненски учебни заведения да стартират своя професионален път чрез платен летен стаж в една от най-известните вериги ресторанти във Варна. Откриването на изложбата е в петък, 10 ноември от 18.30 часа и може да бъде видяна до 23 ноември.

                            

                                                                                    

Четете още: Млади варненски таланти покориха Балканска олимпиада за музика и танц в Белград

Коментари

Новини Варна