Варна 26°
fallback
Култура
15:56 | 6 ноември 2017
Обновен: 10:22 | 29 септември 2024

9 цигулки дариха на НУИ „Добри Христов“

Меценатите Виргиния Розенбергер и Хайнц Бернет от Германия за втори път тази година подават ръка на училището, личната си нототека предаде на учители и ученици Иван Радославов

По материала работи: Слав Велев

Дарени от 9 цигулки получи днес НУИ „Добри Христов“. Меценатите, които подават ръка на училището по изкуствата са Виргиния Розенбергер и Хайнц Бернет от Германия. Дарението е в отговор на потребността от музикални инструменти, които младежите да използват за своите упражнения и концерти. 

Виргиния Розенбергер и Хайнц Бернет за втори път през тази година подават ръка на НУИ „Добри Христов“. През юли тази година те дариха френска флейта „Бюфе-Крампон“, която вече се използва от даровит ученик. 

Преди броени дни и дългогодишният концертмайстор на Варненската опера Иван Радославов предаде на учителите и учениците от НУИ „Добри Христов“ личната си нототека, събирана в продължение на целия му професионален път. Тя е съставена от стотици нотни издания за цигулка и камерни състави, съобщават от училището и благодарят на всички добри хора, които подават ръка в името на изкуството. 

Черно море

 

Четете още:

Отличиха успели средношколци във Варна  

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback