IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Култура
12:18 | 4 ноември 2017
Обновен: 14:43 | 21 септември 2024

Първото визуално шоу на P.I.F – преломен момент в историята на групата

Вижте и видео

По материала работи: Борис Проданов
Първото визуално шоу на P.I.F – преломен момент в историята на групата

P.I.F вкарва феновете във филм с първото си визуално шоу на 8 декември в MIXTAPE 5.
Датата не е обвързана със студентския празник, просто искахме да се подготвим повече. Декември е месец, който след 16 нещата стават коледни и всичко минава под шапката на Коледа, заяви фронтмена на P.I.F Димо Стоянов.


„Искахме да направим концерта в по-голяма зала и клуб. Датата се падна така, но пък се получи идеално съвпадение. Вратите се отварят в 21.00 часа, а концертът ще започне към 22.00-22.30 часа“, обясни музикантът.


От този концерт нататък групата решава да използва това, което винаги е имала, но никога не е използвала на сцена. „Преди време направихме един трибют на Депеш Мод, който технически беше много сложен, защото вървят бекинг тракове и се съобразяваме с тях. Освен групата има още много неща, които вървят на компютър и групата свири по компютър. Свързани сме със слушалки и чуваме какво става с компютъра“, заяви Димо.
По време на предстоящия концерт едновременно с музикантите ще вървят мултимедия, видеа и музика като бекграунд. За всяка песен се снима специално видео, не видеоклип, а видеоимпресия, която напомня като настроение и текст на песента. Има VJ, който синхронизира всичко, което се случва в момента. Това е първото ни цялостно визуално шоу и мислим от тук нататък да бъде винаги така, където позволява залата, подчерта Димо.


„За нас това мултимедийно представяне е най-голямото като изискване към самите нас. Да се свърже музиката, текстът, визията и същевременно да не бъде – хората отиват на кино. Да бъде, че групата, която свири и това, което се вижда зад гърба им, са едно цяло“, посочи фронтменът на P.I.F.


Той коментира, че зрителят слуша с очите си. „Той отива на концерт, за да гледа и слуша. Всички сме били на концерт, когато музикантите стоят забити в китарите си и човек си казва – ами, по-добре да си го пусна да си го слушам вкъщи. Навремето преди 60 години зрителят също е слушал с очите си и какво са правили музикантите – трошили са китари на сцената, за да има някакво шоу. В момента технологията позволява да завършиш посланието си изцяло. Ако имаш нужда да покажеш нещо към това, което изпяваш, защо да не го направиш?, запита Димо.


Той уточни, че това се прави в световен мащаб и според него, колкото се може повече трябва да се отговаря на световното ниво.


„Всеки творец трябва да се съобразява с времето, в което живее и нещата, които се случват около него така, че мисля, че такъв вид шоу е задължително, а не че просто така сме решили. Хората оценяват това, което виждат с това, което е около тях. Надявам се да сме уцелили вълната и тези, които са ни харесвали досега, да продължат да ни харесват. Ние обогатяваме това, което представяхме досега“, поясни Димо.

 

До концерта групата е спряла участията си нещо, което не се е случвало повече от 20 години. „Спряхме участията си, за да се подготвим за шоуто, което не се е случвало повече от 20 години. Правиш неща, отиваш чуваш, преценяваш. По-добре е да не си личи колко усилия сме положили. Най-важното за едно представление е да изглежда лесно, леко направено, а всъщност като се опиташ да го направиш, да установиш, че не е толкова лесно“, подчерта Димо.


Групата ще зарадва феновете с познатите парчета, но ще ги чуят по начин, по който не са ги чували никога. Ще могат да чуят класически оркестрации и още много изненади.
Една от най-обичаните български банди – P.I.F, прекроява изцяло визуалната опаковка на сценичното си шоу. Тематични видео импресии към всяко парче и звукови атмосфери, създаващи филмово усещане у феновете, са част от новата лайв концепция на музикантите.

 

БГНЕС

 

Вижте видео:

 

Коментари

Новини Варна