Варна 26°
fallback
Култура
16:24 | 1 ноември 2017
Обновен: 10:26 | 29 септември 2024

Концерт за будителите събра стотици варненчета

Това беше третото поред за тази година събитие от поредица „Музикална приказка“

По материала работи: Пламен Янков

Над 300 деца и родители ще запомнят като урок по родолюбие концерта, който ги събра в Градската художествена галерия на Варна по повод Деня на будителите. Това беше третото поред за тази година събитие от поредица „Музикална приказка“, част от програмата „Варненско лято за деца“ - инициатива на дирекция „Култура и духовно развитие“ на Община Варна, Международния музикален фестивал „Варненско лято“ и НУИ „Добри Христов“. 

 

 

Концертът, посветен на народните будителите, премина под мотото „Българско – модерно и класическо“. Младите музиканти от симфоничния оркестър на НУИ „Добри Христов“ с диригент Страцимир Павлов изпълниха с класически творби от емблематичните български композитори Петко Стайнов, Веселин Стоянов, Панчо Владигеров, Марин Големинов. На сцената излязоха още детският перкусионен ансамбъл, изпълнители на народни песни и гайдарчета. След финала на официалната програма децата имаха възможност да опитат да свирят на музикални инструменти.

 

Последният за годината от поредицата безплатни концерти за деца и родители ще бъде на 26-и ноември в Градската художествена галерия. Темата ще бъдат коледните и новогодишни музикални традиции от цял свят.

 

Черно море

 

Четете още Стотици почетоха будителите във Варна (СНИМКИ)

С музикална програма децата от ДГ „Крилатко“ почетоха Деня на народните будители

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback