Варна 17°
fallback
Култура
15:53 | 12 септември 2017
Обновен: 20:28 | 29 септември 2024

Ансамбъл Маркиз открива Бароковия модул на Варненско лято

На 17 септември, неделя, в аулата на Икономическия университет

По материала работи: Борис Проданов

Унгарският ансамбъл „Маркиз“ открива Бароковия модул на “Варненско лято” 2017 на 17 септември, неделя, в аулата на Икономическия университет. „Нюанси на любовта в старинната музика“ е мотото на програмата, с която музикантите ще излязат на сцената. Те имат запомнящо се сценично присъствие - изпълняват старинна и барокова музика, облечени в характерни за епохата костюми. Концертите им включват виртуозни лирични арии и дуети с камерен бароков акомпанимент, както и соло и трио инструментални изпълнения.

Ансамбъл „Маркиз“ идва във Варна със солистите си Юдит Фелсеги, колоратурен сопран, и Ласло Блашкович, контратенор. Инструменталисти са Марта Гал – клавесин, Каталин Калаи – блокфлейти, Пирошка Витариус – цигулка, и Нора Калаи – виола да гамба. Програмата им за „Варненско лято“ 2017 е посветена на любовните теми в италианската и английската музика от XVII век и ще ни даде възможност на публиката да се потопи в духа на времето с песни по текстове от сонетите на Шекспир и с музикални шедьоври на Фалкониери, Монтеверди, Ланди, Казати, Дауланди.

По повод началото на учебната година билетите за всички концерти от Бароковия модул ще бъдат на специални цени за ученици и студенти – по 2 лв.

 

Още по темата: С концерт на Мирослава Кацарова започва модулът "На границата с класиката" от ММФ "Варненско лято"

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback