Варна 17°
fallback
Култура
09:02 | 10 септември 2017
Обновен: 20:40 | 29 септември 2024

В Пловдив започва най-големият театрален празник в България

В съпътстващата програма на фестивала Сцена на кръстопътще се случат три важни неща

По материала работи: Борис Проданов

Под тепетата дес започва Международният театрален фестивал “Сцена на кръстопът“. В него ще се представят 18 театъра, в спектакли на 23-ма автори от 9 града от 4 държави, с над 200 артисти. Освен звездни представления на българския театър, своите постижения в изкуството ще представят и трупите на Шекспировия театър от Великобритания, Академичния театър на Лвов от Украйна и Държавния театър на Измир от Турция.  

 

В съпътстващата програма на фестивала ще се случат три важни неща.

 

Ще бъде представена новата “Енциклопедия на Пловдив“ с автор Божидар Тотев, в която е включена информация за най-ценните неща, събития и хора от Пловдив. Ще бъде прожектиран филм за Юлия Огнянова. Година след като ни напусна, Огнянова е герой във филма “Това име го забравете“ на режисьора Боян Папазов и оператора Иван Тонев, който ще бъде показан на 18 септември в Камерната зала на Драматичния театър. “Сцена на кръстопът“ ще отбележи и юбилея на писателя Константин Илиев.

 

На 16 октомври той празнува 80-годишнината си, затова един от акцентите в програмата на фестивала е спектакълът “Великденско вино“. Пловдивската премиера е на 20 септември в Камерната зала.

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback