IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
14:31 | 28 август 2017
Обновен: 14:49 | 29 септември 2024

„Светлина на хоризонта” ще отразява галерия „Арт Маркони“ от четвъртък

Изложба живопис подрежда Огнян Георгиев

По материала работи: Юлиян Атанасов
„Светлина на хоризонта” ще отразява галерия „Арт Маркони“ от четвъртък

Изложба живопис на Огнян Георгиев под мотото „Светлина на хоризонта”  подготвя галерия „Арт Маркони“ във Варна. Откриването е от 18.30 часа  на 31 август (четвъртък).  „Докато ценители и специалисти се лутат в предпочитанията си – реалистично, модернистично, концептуално, Огнян Георгиев упорито и последователно плува в свои води – споделя галеристката Ваня Маркова. За него естествената красота на природата продължава да крие несметни богатства и да му носи удовлетворение, ако е успял да я претвори в платното. Винаги намира нови предизвикателства, без да изневери на стила си. Всяка изложба е едно преодоляване. Бавно, но уверено той започва да излиза от ювелирното, почти иконописно изобразяване на натурата. Ръката вече успява да следва замахът и скоростта на емоцията, на променящата се светлина. Именно светлината е акцент в тази изложба. Рисувайки на открито той може да наблюдава как тя се променя и как променя излъчването на един и същи ракурс. Във всяко едно от платната можем да усетим вътрешното излъчване, онези незабележими, но осезаеми преливания, които карат морето да заблести по особен начин, които подчертават силуетите или създават оптическа илюзия и усещане, че виждаш определени детайли през лупа – допълва галеристката.

Огнян Георгиев е от малкото художници, които рисува от натура. За него пленерната работа носи много енергия. Екстремният му дух го отвежда на места, където хората не могат или трудно достигат. Автопаркът му е добре оборудван: кемпер, каяк, мотор, АТВ, подходяща екипировка за всяка ситуация...И винаги малки платна, бои и четки. Ловецът на мигове и този път се е върнал с добър улов за ценителите на изобразителното изкуство – обещават от галерията.

Коментари

Новини Варна