Варна 10°
fallback
Култура
16:34 | 14 юли 2017
Обновен: 06:36 | 30 септември 2024

Диригент от Варна ще ръководи операта в Русе

В творческата си биография Ганчо Ганчев има над 1500 концерти, спектакли и разнородни музикални и музикално-сценични продукции

По материала работи: Пламен Янков

Диригентът Ганчо Ганчев ще ръководи Държавната опера в Русе до провеждането на конкурс, съобщи министерството на културата. Зам.-министър Румен Димитров се е мотивирал, че са сондирани различни имена и са правени множество консултации, докато се достигне до този избор. Миналата седмица той е бил на посещение в града, за да установи причините за напрежението между артисти, музиканти и ръководството на института. Тогава временно изпълняващата длъжността директор на Държавната опера в Русе Гергана Георгиева е подала оставка.

 

Ганчо Ганчев е главен художествен ръководител и диригент на Варненски камерен оркестър и Варненска детско-юношеска опера. Той е и главен експерт "Оркестри и ансамбли" в дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна. В творческата си биография има над 1500 изяви /концерти, спектакли и разнородни музикални и музикално-сценични продукции/. Диригент-постановчик е на повече от 14 мюзикъла. Оркестрира и аранжира театрална и симфонична музика, камерни пиеси и песни. Концертирал е в България, редица европейски страни и Канада. Носител е на награда Шофар /2010г/ на организация Шалом и на Златна лира на Съюза на българските музикални и танцови дейци /2013/.

 

Черно море

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback