Варна °
fallback
Култура
11:03 | 5 юли 2017
Обновен: 08:30 | 30 септември 2024

Изложба живопис на Антон Антонов показва галерия „Арт Маркони“

Експозицията „Ангелски проблясъци” се открива утре

По материала работи: Юлиян Атанасов

Изложба живопис на Антон Антонов под мотото „Ангелски проблясъци” реди галерия „Арт Маркони“. Експозицията ще бъде открита от 18.30 часа на 6 юли. Антон Антонов е запазена марка за месец юли в галерията – споделя стопанката на арт-пространството Ваня Маркова. „Това е колкото привилегия, толкова и отговорност. От една страна, носи много рискове да се повтори, да насити емоционалното очакване на почитателите и да не съумее ги зареди с нови провокации. От друга страна, година след година, е налична възможността да се погледне едно творческо дирене в неговия развой, натрупване, опити и надграждане.

 

Самият автор споделя: „Картината е своеобразно огледало на личностната картинност, на това, което е автора, на неговото израстване или регрес, на своеобразието на носения вътрешен процес и поток.“

 

Изложбата „Ангелски проблясъци“  съчетава фигурални, пейзажни и цветни импресии. В нюансираната лилаво-синкаво-розова пастелност единствената творба в натрапващо се свободолюбиво синьо е картината, носеща заглавието на изложбата. Изложбата може да бъде разгледана до 9 август.

 

Четете още:  „Аз, проклетникът 3“ победи „Трансформърс“

 

 

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback