IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
11:23 | 9 юни 2017
Обновен: 14:59 | 29 септември 2024

Започва 11-я конкурс „Морско конче”

150 млади изпълнители ще премерят талант и гласови възможности във Варна

По материала работи: Юлиян Атанасов
Започва 11-я конкурс „Морско конче”

XI Национален  конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче”, Варна’2017 г.  ще бъде открит на 10 юни от 10:00 ч.  в Аулата на Икономически университет - Варна Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси  на МОН и се организира от ЦПЛР-Общински детски комплекс, гр.Варна, с финансовата подкрепа на Община Варна. Целите на конкурса „Морско конче” са да открива млади, талантливи изпълнители, да съхранява и популяризира образците на българската популярна песен, да създава приятелски отношения между децата-таланти. Участниците тази година са над 150, от които над 90 са индивидуални изпълнители, дуети, триа  и вокални групи от цялата страна.

 

Председател на журито е Хайгашот Агасян - композитор, инструменталист и певец и членове: Мая Райкова – продуцент в БНР и музикален педагог, Тодор Генев – певец и композитор и Йордан Попов – вокален педагог,  както и тричленно детско жури. Наградите в единадесетото издание са: Гран при – диплом и статуетка, Специалната награда на Кмета на град Варна – диплом и  плакет,  Награда на Националния дворец на децата, Специалната награда на ОДК-Варна – диплом и плакет, първа, втора и трета награда за всички категории – диплом, статуетка и медал, Награда за най-добро изпълнение на българска песен, Награда за най-добро изпълнение на чужда песен, Награда на Детското жури, Дипломи за художествени ръководители и вокални педагози, поощрителни награди. Всички участници ще  получат грамота  за участие. След приключването на конкурсната програма, на 11 юни от 18:00 ч.   в Аулата  на Икономически университет-Варна  ще се проведе Галаконцертът  на лауреатите. 

 

Четете още: 115 ученици от България и Сърбия премериха слово в конкурс

Коментари

Новини Варна