IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
10:52 | 10 май 2017
Обновен: 15:02 | 29 септември 2024

Дефиле и концерт подготвят деца от Хуманитарната гимназия

Проявите са на 13 май в рамките на Пролетния салон на изкуствата 2017

По материала работи: Юлиян Атанасов
Дефиле и концерт подготвят деца от Хуманитарната гимназия

Празнично дефиле на Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ - Варна ще се проведе на 13 май 2017 г. (събота) в рамките на Пролетния салон на изкуствата. Под надслов „Ние пеем, рисуваме, танцуваме“ децата ще  тръгнат в 10.00 часа от Варненската опера и ще преминат по маршрут бул. „Княз Борис I“ - хотел „Черно море“ - вход на Морската градина (при Фестивален и конгресен център) – сцена „Раковината“.

 

От 10.00 часа в пространството между Морското казино и „Раковината“ ще се проведе II конкурс за рисунка върху асфалт „Тебеширено детство“ за ученици от III до VII клас. Регистрация – на място. Такса – няма. От 11.00 часа на сцена „Раковината“ учениците от паралелките по изкуства ще изнесат празничен концерт. Награждаването на участниците в конкурса „Тебеширено детство“ ще бъде в края на концерта - от 12.00 часа. Инициативите са организирани от ръководството и колектива на НГХНИ – Варна, със съдействието на Училищното настоятелство на НГХНИ, Община Варна и РУО – Варна.

 

Четете още: Концерт "Звезди и приятели" организира днес музикалното училище

Коментари

Новини Варна