Варна 13°
fallback
Култура
15:21 | 3 май 2017
Обновен: 20:32 | 30 септември 2024

Варненски ученички победиха в националния конкурс за рисунка „Моят учител е супергерой“

Общо 9 призьори от цялата страна бяха излъчени по време на творческата надпревара

По материала работи: Пламен Янков

Две момичета от Варна са сред победителите в националния конкурс за рисунка „Моят учител е супергерой“. Това са осмокласничката Моника Иванова от ГПЧЕ “Йоан Екзарх” и деветокласничката Габриела Докова от НГНХИ “Константин Преславски”. Общо 9 призьори от цялата страна бяха излъчени по време на творческата надпревара. Предстои да бъде подредена изложба с рисунките на отличените автори и подбрани произведения на останалите участници.  

 

Общо 856 ученици от над 150 училища от цялата страна се включиха в конкурса „Моят учител е супергерой“. По трима победители в три възрастови категории бяха излъчени от жури с председател Любен Генов - председател на Съюза на българските художници. 

ТВОРБАТА, С КОЯТО ДЕВЕТОКЛАСНИЧКАТА ГАБРИЕЛА ДОКОВА ОТ НГНХИ “КОНСТАНТИН ПРЕСЛАВСКИ” ВАРНА стана един от призьорите в третата възрастова категория. 

 

Целта на конкурса е да провокира учениците да се замислят какво означава да бъдеш учител и какви са качествата и уменията, които притежава добрият учител. В дългосрочен план мотивът да се организира подобна проява е да бъдат мотивирани децата да изберат професията на преподавателя за в бъдеще. Друга голяма задача е да бъдат подкрепени учителите в стремежа им да предлагат качествено образование.

       

Черно море

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback