IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
11:00 | 7 октомври 2016
Обновен: 21:22 | 2 октомври 2024

Имението на Принс отвори врати

Музеят ще бъде отворен на 8 и 14 октомври

По материала работи: Пламен Янков
Имението на Принс отвори врати

Имението на Принс "Пейсли парк" отвори врати за пръв път вчера, съобщи АФП, цитира БНТ. Преди местните власти да обмислят евентуалното му откриване за непрестанни посещения, музеят ще бъде отворен за три дни през октомври - 6, 8 и 14.

 

Първите почитатели на поп иконата пристигнаха в 8:30 ч. с автобус, за да се впуснат в обиколката на комплекса, простиращ се на над 5 декара. Те успяха да разгледат звукозаписното студио на певеца, където са се родили едни от най-големите му хитове, както и хиляди предмети от личните му архиви, включително прословутия му сценичен гардероб, наградите му, музикалните му инструменти, редки аудио и видеозаписи, автомобилите и мотоциклетите му.

 

"Няколко пъти съм ходила в "Грейсланд", но "Пейсли парк" е много повече", каза седемдесет и седем годишната Филис Джаксън на излизане от имението. "Личи си, че Принс е обмислял да го превърне в музей още преди смъртта си, вътре има толкова много неща", допълни тя.

 

Иконата на поп музиката се установи в "Пейсли парк" в Чанхасън в района на Минеаполис, Минесота, през 1987 г. Принс почина на 57-годишна възраст на 21 април в имението си. Причината за смъртта му е свръхдоза от силното опиоидно обезболяващо фентанил.

 

Четете още Нелегални лекарства са причина за смъртта на Принс

Коментари

Новини Варна