IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
20:02 | 8 януари 2016
Обновен: 14:56 | 6 септември 2024

Роберт Фицо поиска извънредна среща на ЕС заради нападенията на жени в Германия

Чешкият му колега Бохуслав Соботка незабавно обяви в туитър, че подкрепя всички мерки за създаване на служба за охрана на границите на ЕС

По материала работи: manager
Роберт Фицо поиска извънредна среща на ЕС заради нападенията на жени в Германия

Словашкият премиер Роберт Фицо поиска извънредна среща на върха на Европейския съюз след вълната от атаки срещу жени в Германия по Нова година, предаде Ройтерс, цитирана от 24chasa.bg.

 

Той обяви, че ще призове председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер да ускорят засилването на контрола по външните граници на ЕС.

 

"Първоначалният график за подготовка на европейската гранична и брегова охрана е неприемлив. Докато тя бъде създадена - най-рано наесен - 2 милиона имигранти може да са дошли в Европа", подчерта Фицо.
 

За целта словашкият премиер призова за изместване напред във времето на извънредната среща на върха на ЕС, която ще бъде посветена на охраната на границите.
 

Чешкият му колега Бохуслав Соботка незабавно обяви в туитър, че подкрепя всички мерки за създаване на служба за охрана на границите на ЕС, включително свикването на извънредна среща на върха.

Коментари

Новини Варна