IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
17:32 | 8 август 2015
Обновен: 00:17 | 20 октомври 2024

Мистериозните символи от китайските планини

Загадката остава неразгадана

По материала работи: Юлиян Атанасов
Мистериозните символи от китайските планини

Преди десет години фотограф любител на име Гао Шусян от гр. Ченгду, провинция Съчуан, се качил на построен наскоро фар на върха на планината в село Мато. Той забелязал нещо странно в северната част на гората, но не могъл да разбере какво е точно.
„Когато преди десет години стоях на кулата на фара и се вглеждах в далечината, забелязах, че някои дървета в гората се отличават от останалите. Те бяха подредени така, че можеше да се види изображение. Помислих си, че това е потресаващо. Но не можах да обхвана цялата картина, тъй като фарът не беше достатъчно висок“, разказва Гао пред Tencent News.
В началото на юли Гао разбрал, че може по-добре да разгледа символите с помощта на спътникови онлайн карти. Оказва се, че дърветата са образували китайския йероглиф 犇 (bēn), който означава „бягай бързо“. Той се състои от три стоящи един до друг йероглифа 牛 (niú) – в превод „крава“, „бик“. Но тези йероглифи там са много повече. И изглеждали така, сякаш стоят там като хора, хванали се за ръце.
Този мистериозен „символ“ се е разположил на повърхността на планината от северозапад на югоизток, обхващайки повече от 1200 хектара гора.
Дървесните йероглифи изпъкват над останалите дървета. Цялата картина заема 0,6 мили (≈ 1 км) дължина и 0,3 (≈ 500 м) ширина.
Средната част на изображението е най-голяма и най-сложна. Тя се състои от множество кръстове. Югоизточната част се явява най-малка и е с ширина и дължина около 9 метра.
Още не е ясно кои точно йероглифи са изобразени, тъй като съществуват линии, които не влизат в състава на йероглифа „бягай бързо“. Засега остава тайна и дали тази огромна картина е природно образувание, или е била засадена от човека.
Гао е открил също, че това изображение се намира на 30 градуса северна ширина, където се появяват голям брой неразгадани загадки на природата, пише megavselena.com.
 

Коментари

Новини Варна