IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
19:15 | 31 юли 2015
Обновен: 12:26 | 31 август 2024

Вулкан изригна на острова, където намериха останките на изчезналия "Боинг"

Природно явление е на път да попречи на мащабна издирвателна акция на остров Реюнион, където преди дни бяха открити отломки от „Боинг”, за които се предполага, че принадлежат на изчезналия през март 2014 година малайзийски лайнер

По материала работи: Пламен Янков
Вулкан изригна на острова, където намериха останките на изчезналия "Боинг"

Природно явление е на път да попречи на мащабна издирвателна акция на остров Реюнион, където преди дни бяха открити отломки от „Боинг”, за които се предполага, че принадлежат на изчезналия през март 2014 година малайзийски лайнер, съобщи британският „Телеграф”.

Вулканът Пиетон-де-ла Фурнез е започнал да изригва тази сутрин в 9 часа българско време и властите са забранили достъпа до крайбрежието, включително и с въртолети. Това със сигурност ще затрудни и забави проучването на района, в който бяха открити находките.

Експертите се надяваха да проследят пътя на отломките, като изследват скоростта и направлението на морските течения в Индийския океан. Те не изключваха и намирането на още части от разбития самолет при щателно претърсване.

Междувременно според австралийските власти, намерения куфар вероятно няма нищо общо с изчезналия „Боинг”, тъй като по него няма типичните морски образувания след дълъг престой във водата. 

Коментари

Новини Варна