IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Свят
16:42 | 30 юли 2015
Обновен: 11:48 | 3 септември 2024

Дните на асфалтовите улици може би са преброени

С пластмасови настилки в най-скоро време ще бъдат заменени асфалтовите

По материала работи: Деян Михайлов
Дните на асфалтовите улици може би са преброени

Строителна фирма  разкри плановете си за изграждане на рециклирани пластмасови пътища, които са едновременно по-устойчиви и по-практични, отколкото старомодният асфалт. Новите пластмасови пътища ще имат три пъти по-дълъг живот и ще издържат на по-големи температурни граници (между -40 и +80 градуса).

 

Въпреки че изглеждат по-крехки от асфалтовия път, при тях е по-малко вероятно да се получат дупки от превозните средства или времето. Структурата на пластмасовите пътища позволява по-лесно поставяне, а в тяхната куха част могат да се положат тръби и кабели. Все още проектът е още в стадий на начална концепция, но от фирмата възнамеряват да направят реални тестове, за да се уверят в тяхната реална издръжливост.

 

И за да ви докажем, че това не са празни приказки, холандският град Ротердам е ​​заинтересован в изпробването на тези пластмасови „улици“. Компанията се надява да има готов маршрут в експлоатация в рамките на три години, съобщават от hicomm.

 

Коментари

Новини Варна