IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Свят
14:00 | 17 октомври 2024
Обновен: 16:15 | 17 октомври 2024

Нова мания: Младежи нападат хора, дигизирани като животни (ВИДЕО)

Има пострадали, полицията издирва младеж ухапал пешеходец

По материала работи: Слав Велев
Нова мания: Младежи нападат хора, дигизирани като животни (ВИДЕО)

Снимка: Getty Images

Младежи, облечени като животни и ходещи на четири крака, нападат хора по улиците в странен нов тренд.

Манията се развихри в Русия и други съветски републики, където децата ръмжат, лаят, мяукат и дори се нападат едни други в опит да имитират животинското поведение.

Наричани фърита, тези хора копират поведението на животните, като движения и звуци, докато носят елементи от облеклото като животински маски, лапи и опашки.

Това се превърна в много популярна тенденция в много части на Русия и бившия Съветски съюз.

Полицията дори издирва тийнейджър, който ухапал минувач, след като се престорил на куче в Узбекистан, пише The Daily Telegraph, предаде Телеграф.

Правителството също така заплашило да глоби родителите на такива деца, за които се установи, че се появяват на обществени места.

Руските законодатели също работят за въвеждане на законова забрана на тенденцията, която тази година стана популярна сред младежите.

Според Москва поведението на фъритата може "сериозно да навреди" на тийнейджърите и да засегне хората около тях.

Екатерина Мизулина, ръководител на Лигата за безопасен интернет в Русия, каза, че „не е привърженик на фъритата“.

„Постоянно получавам писма как са нападали или тормозили някого. Други писма са от тийнейджъри, които казват, че са били нападнати от фърита, докато са се разхождали в парк“, оплака се Мизулина.

По думите на депутата Денис Майданов, когато всичко започнало изглеждало като игра, но когато децата започнали да възприемат животинския начин на живот, вече станала огромен проблем.

Коментари

Юлия ( преди 1 час )
Това е лъжа и пропаганда. Няма нищо такова никъде в Русия, само има луди политици с тяхната нагласа да хвърлят в затвора цял народ.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна