IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Свят
15:15 | 9 октомври 2024
Обновен: 17:15 | 9 октомври 2024

Министърът на енергетиката на Северна Македония била българка, но се крие

Цялото семейство на Саня Божиновска се оказаха български граждани

По материала работи: Слав Велев
Министърът на енергетиката на Северна Македония била българка, но се крие

Саня Божиновска/Снимка: БГНЕС

"Министърът на енергетиката на република Северна Македония Саня Божиновска излъга обществото", твърдят от Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ), предава MaxFax.

"Божиновска твърдеше, че се е отказала от българското си гражданство и българския си паспорт, но обществеността в страната разбра от медиите в България, че не само Божиновска все още има българско гражданство, но и цялото й семейство са български граждани", се посочва в съобщението на СДСМ.

"Гражданите не могат да вярват на Божиновска, когато тя крие истината и ги лъже", допълват от СДСМ.

По-рано Саня Божиновска заяви, че се е отказала от българското си гражданство и "без значение какъв паспорт има" тя е македонка.

"Това е точната и прецизна истина. Аз съм родена в Скопие, аз съм македонка и винаги ще бъда македонка. Никой не може и не трябва да оспорва това. Всички останали ехидни коментари, странни въпроси и грешно изтълкувани отговори ще разбера и приема като цена на моя скромен и малък политически опит. Не се върнах у дома, за да участвам в политически игри. Върнах се, за да вложа знанията и опита си в енергетиката като специфична и трудна тема", написа преди дни във Facebook тя.

Припомняме, че през юни месец стана известно, че министърът на енергетиката на Република Северна Македония и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Саня Божиновска е управлявала хърватския офис на компанията Rudnap с български паспорт. Справка в Търговския съд в Загреб на портала "360 градуса" показа, че името на Саня Божиновска се среща на няколко места. На 6.12.2013 г., когато са извършени промени в структурата на фирмата Rudnap, освен името Саня Божиновска е записано, че лицето има ЕГН: 385637**** и паспорт № 3*****, но не на Република Македония, а на Република България. Тя има адрес на местожителство в Белград.

Коментари

Новини Варна