Варна 17°
fallback
Свят
12:30 | 1 октомври 2024
Обновен: 17:28 | 1 октомври 2024

Радев: Напрежението в Близкия изток трябва да спре

Той поздрави българските служби, които осигуряват безопасен коридор за евакуация на българи от Ливан

По материала работи: Александър Дечев

Ескалацията на конфликта в Близкия изток има потенциал да застраши мира в целия регион. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Бургас.

"Аз също призвах и от трибуната на ООН за сдържаност, за разум и е време наистина спиралата от насилие и страдания в Близкия изток да спре. Това изисква усилия не само от въвлечените страни, а и последователно усилия от цялата международна общност", каза държавният глава.

Той поздрави българските служби, които работят, за да се осигури безопасен коридор за евакуация на българските граждани от Ливан. Потвърди, че се работи на всички нива и за освобождаването на българските моряци от "Галакси лийдър".

"Искам да поздравя екипажа на правителствения самолет, службите за сигурност, които успяха също така, Министерство на отбраната, Министерство на транспорта, които работят много усиливно в последните дни, да се осигури безопасен коридор на нашия самолет, така че да бъдат изведени нашите сънародници. Това е най-важната задача към момента. Работи се наистина и то от самия ден първи на отвличането на нашите сънародници от екипажа на "Галакси лийдър". Усилията там никога не са представили и те се водят на всички нива - от службите, от съответните нива на министерствата, включително на най-високо ниво. Говорим с държавни и правителски ръководители на държавите от региона за оказване на помощ и съдействие", заяви президентът.

Автор на статията:
Александър Дечев
руменРадев президент Хизбула Близкия изток Израел Ливан Бейрут ТелАвив
0 коментара
fallback
fallback