IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
13:40 | 6 септември 2024
Обновен: 21:18 | 15 септември 2024

Основателят на "Телеграм" отрича всички обвинения

Павел Дуров с първи коментар след като беше освободен от ареста във Франция

По материала работи: Слав Велев
Основателят на "Телеграм" отрича всички обвинения

Основателят на "Телеграм" Павел Дуров излезе с първи коментар, след като беше освободен от ареста във Франция. В него той отрича всички обвинения, които му бяха подвигнати и отправи критки към френските власти. Милиардерът беше арестуван при пристигането си в Париж в края на август и му бяха повдигнати редица обвинения във връзка със създадената от него платформа.

Павел Дуров, основател на "Телеграм": "Бях разпитван от полицията в продължение на 4 дни след като пристигнах в Париж. Казаха ми, че съм персонално отговорен за нелегалната употреба на "Телеграм" от страна на други хора, защото френските власти не били получили отговор от "Телеграм". Това ме изненада, защото "Телеграм" има свои официални представители в ЕС, които приемат молби, дошли от страни от ЕС. Имейлът им е публично достъпен и е достатъчно да бъде потърсен в Гугъл."

Павел Дуров, основател на "Телеграм": "Френските власти имаха редица начини да се свържат с мен и да поискат да им съдействам. Като човек с френско гражданство, често посещавах консулството на страната в Дубай. Неотдавна лично им помогнах за създаването на гореща линия срещу борбата с тероризма във Франция."

Павел Дуров, основател на "Телеграм": "Ако една държава не е доволна от услугите на онлайн платформа, обичайната практика е да се заведе дело срещу самата платформа. Използването на закони, писани преди създаването на смартфоните, за да бъде обвинен изпълнителен директор за престъпления, дело на трети лица, е изключително погрешен подход. Никой няма да иска да създава каквото и да е, ако знае, че ще го държат отговорен за евентуални злоупотреби с неговото изобретение."

Коментари

Новини Варна