IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Свят
12:20 | 25 август 2024
Обновен: 16:40 | 11 септември 2024

26-годишен сириец призна за нападението с нож в Солинген

"Ислямска държава" пое отговорност за кървавата атака в Германия

По материала работи: Слав Велев
26-годишен сириец призна за нападението с нож в Солинген

Според германската полиция е задържан „истинския заподозрян“ за нападението с нож в петък вечерта, при което бяха ранени и 8 души. Властите съобщиха, че мъжът сам се е предал и е разпитван. Основният заподозрян е сириец на 26 години, съобщиха от полицията. Според вестник „Шпигел“ е пристигнал в Германия в края на декември 2022 г. и е подал молба за убежище. Органите за сигурност са нямали подозрения, че е бил ислямистки екстремист.

Това е трети арест в рамките на ден. Полицейска акция имаше и в център за бежанци недалеч от мястото на атаката. Арестуван е мъж. По-рано беше задържано и 15-годишно момче по подозрение, че е разбрало за планираното нападение, но не е информирало властите. Загиналите при нападението са двама мъже на 56 и 67-годишна възраст, както и 56-годишна жена.

По-рано "Ислямска държава " пое отговорност за кървавото нападение в германския град Солинген, но не са представени доказателства за това, не е ясно и колко близък до терористичната група е бил нападателят.

Коментари

Новини Варна