IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Свят
18:19 | 9 август 2024
Обновен: 09:13 | 10 септември 2024

Карлос Насар донесе втори златен медал на България от Париж

Българският щангист с лекота спечели "златото" в категория до 89 кг., счупи световен и всички олимпийски рекорди

По материала работи: Слав Велев
Карлос Насар донесе втори златен медал на България от Париж

Карлос Насар донесе втори златен медал на България от Париж Той бе лидер след първото движение изхвърляне в категория до 89 килограма в турнира по вдигане на тежести от Олимпийските игри в Париж.

След първото движение - изхвърлянето, Карлос Насар води със 180 килограма, колкото изхвърли и колумбиецът Йейсон Лопес, но от втория опит. 

Насар нямаше никакви проблеми в трите си опита - 173, 177 и 180 кг. 

В изтласкването Насар започна с 213 килограма, с което подобри олимпийския рекорд в движението и в двубоя. Иначе, първоначално Карсол беше заявил 210 кг. После направи и втори успешен опит с 224 кг., с което счупи световният и всички олимпийски рекорди. 404 кг. и 224 кг в изтласкването са новите рекорди във вдигането на тежести, записани на името на българина. 

Българският щангист пристигна в Париж със заявката, че няма какво да го спре към сбъдването на олимпийската мечта и шампионската титла.

Опашка се изви пред залата от фенове, които искат да се насладят на битката при железните мъже. Има и стотици български фенове. В залата е и Христо Стоичков.

Коментари

Новини Варна