IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
11:30 | 14 юли 2024
Обновен: 02:07 | 8 септември 2024

Борисов, Петков и Пеевски излязоха с позиции за стрелбата срещу Тръмп

Тримата политици осъждат остро случилото се

По материала работи: Александър Дечев
Борисов, Петков и Пеевски излязоха с позиции за стрелбата срещу Тръмп

Лидерите на ГЕРБ, ПП и ДПС - Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски, излязоха с позиции след стрелбата срещу американския кандидат за президент Доналд Тръмп.

"Насилието няма място в цивилизования и демократичен свят. Всички трябва да си дадем ясна сметка, че езикът на омразата само разделя обществата ни. В България езикът на омразата между политиците става все по-остър и видим. Разделението между хората е опасно и отдавна предупреждавам, че това няма да доведе до нищо добро. Ето защо още веднъж заявяваме, че разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания без език на омразата", посочва Борисов.

"Насилието никога не може да бъде решение на политически различия. Стрелбата срещу бившия президент Доналд Тръмп е недопустим акт. Пожелавам бързо възстановяване на г-н Тръмп и призоваваме всички политически сили да се обединят в осъждането на подобни актове на насилие", посочва Петков.

"Огромна тревога буди ескалацията на политическото противопоставяне и грубото посегателство срещу живота на световен политически лидер, какъвто е президент и кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп. Демокрацията е възможност за избор, а не отстрел на противника. Всички трябва да се обединят в търсенето на диалог, приемане на различията и блокиране на езика на омразата", пише Пеевски.

Коментари

Новини Варна