IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
09:15 | 14 юли 2024
Обновен: 02:13 | 8 септември 2024

Мъжът, който стреля по Тръмп, е мъртъв

Той е на 20 години и е извършил покушението от покрив на сграда

По материала работи: Александър Дечев
Мъжът, който стреля по Тръмп, е мъртъв

Снимка: БТА

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп беше прострелян преди часове в щата Пенсилвания на предизборно събитие. Той е ранен в ухото, а от щаба му разкриха, че е добре. Силите на Сикрет сървис са застреляли и неутрализирали нападателя. Той е младо момче на 20 години, стрелял е от покрив на околните сгради.

По информация на "Ню Йорк поуст" името на мъжа, опитал се да извърши покушението срещу Тръмп - той е Томас Матю Крукс. Той е жител на Пенсилвания. Стрелял е около 120 метра разстояние от една от сградите. Бил е облечен с бежова фланелка и къси панталони - това показват снимките, разпространени от ФБР.

Засега не се съобщава на коя партия той е привърженик. Смята се, че няма мотиви да се мисли, че той го извършил сам, както досега се твърдеше, че е дело на вълк-единак - така описват такива опити за покушение. Подобен опит за убийство беше извършен през 1981 г. срещу президента Роналд Рейгън.

При инцидента с Доналд Тръмп има убит човек от публиката и така жертвите са две. Има и други двама души, които са пострадали, с опасност за живота.

Настоящият президент на САЩ Джо Байдън веднага е прекъснал почивката си и е говорил с Тръмп.

Коментари

Новини Варна