IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
08:25 | 14 юли 2024
Обновен: 01:06 | 8 септември 2024

Джо Байдън се чу по телефона с Доналд Тръмп

Американският президент осъди стрелбата

По материала работи: Александър Дечев
Джо Байдън се чу по телефона с Доналд Тръмп

Американският президент Джо Байдън изрази съпричастност след случилото се с големия су съперник Доналнд Тръмп, който бе прострелян на предизборен митинг в Пенсилвания. Двамата са разговаряли, предаде Ройтерс.

Байдън е говорил също с губернатора на Пенсилвания Джош Шапиро и с кмета на Бътлър Боб Дендоу, каза служителят на Белия дом. По-рано днес на митинг в Бътлър, щата Пенсилвания, имаше стрелба, при която Тръмп бе ранен в дясното ухо. 

Един човек, присъствал на митинга, е бил убит, а други двама са ранени и са в критично състояние, съобщи Сикрет сървис.

Стрелецът е бил убит от агенти на Сикрет Сървис. Агенция Блумбърг предаде, че Доналд Тръмп е напуснал болницата, в която е бил прегледан след стрелбата.

Президентът Байдън ще отпътува от Рехобот бийч, щата Делауер, тази нощ и ще се върне в Белия дом рано в неделя, съобщи в изявление Белият дом.

Джо Байдън призова за прекратяване на политическото насилие след стрелба на митинг на кандидата на републиканците Доналд Тръмп в щата Пенсилвания, предаде агенция Ройтерс. В телевизионно изявление Байдън каза, че бившият президент изглежда е добре. „В Америка няма място за подобен вид насилие“, каза Байдън и допълни, че „всички трябва да го осъдят“. Президентът посочи, че е информиран подробно за инцидента и че планира да говори с Тръмп.

Коментари

Новини Варна