IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 30°
Свят
16:45 | 30 юни 2024
Обновен: 14:43 | 2 юли 2024

7 жертви на силните бури в Швейцария и Франция

Стихията предизвика наводнения, свлачища, прекъсвания на тока и повали дървета

По материала работи: Слав Велев
7 жертви на силните бури в Швейцария и Франция

Най-малко седем души са загинали заради силните бури в Швейцария и съседна Франция, предаде Франс прес, като се позова на местните власти, пише БТА. Стихията предизвика наводнения, свлачища, прекъсвания на тока и повали дървета.

Във Франция трите жертви са загинали, когато върху колата им е паднало под напора на бурния вятър дърво в департамента Од, в Североизточна Франция. Четвърти човек е бил ранен.

В Швейцария проливните дъждове предизвикаха свлачища в югоизточната част на страната. Четири са жертвите на стихията.

Започнала е евакуацията на летовници от къмпинг в Моньо и от футболен турнир в Печа. 

Няколко долини близки до долината Маджа не са достъпни и ток няма. Част от кантона Тичино е без питейна вода.

Има и евакуации в района на река Рона в кантона Вале.

Лошото време засегна и части на Северна Италия и Германия.  В Италия в интернет се завъртяха зрелищни кадри от наводнения и кални планински потоци в долината на Аоста.

В Германия мачът от европейския шампионат по футбол между Германия и Дания беше прекъснат за известно време вчера вечерта заради буря, съпътствана в проливен дъжд  и градушка.

/ГГ/

Коментари

ELENA12 ( преди 1 ден )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@ gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна