IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
Свят
16:30 | 25 юни 2024
Обновен: 21:27 | 28 юни 2024

ЕС продължи закрилата за украинските бежанци до 2026 г.

Тази мярка има за цел да се избегнат дългите национални процедури за търсещи убежище

По материала работи: Слав Велев
ЕС продължи закрилата за украинските бежанци до 2026 г.

Снимка: iStock

Европейският съюз продължи срока на временната закрила за украинските бежанци до 4 март 2026 г..

„Ден след ден Русия тероризира украинския народ с бомбардировките си“, каза държавният секретар на Белгия по въпросите на бежанците и миграцията Никол де Мор, която председателства преговорите за увеличаване продължителността на мярката.

Украинците, които избягаха в Европейския съюз от пълномащабната руска инвазия в страната си през 2022 г., попаднаха под незабавна закрила, след като няколко държави в ЕС създадоха временни режими за прием на големи маси хора. Съществуващите планове даваха закрила до март 2025 г.

Предложението има за цел да се избегнат дългите национални процедури за търсещи убежище при обработката на случаите на голям брой разселени лица. Хората под временна закрила имат право на социални помощи, подслон, достъп до образование и разрешително за работа, наред с други неща. Европейската комисия съобщи, че в момента почти 4,2 милиона украинци пребивават в ЕС по тези правила, като най-много хора са приети в Германия - 1,2 милиона.

Коментари

Ivan11 ( преди 2 дни )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@ gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна