IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Свят
12:00 | 10 юни 2024
Обновен: 22:46 | 28 юни 2024

Украйна удари Русия по въздух

Това е първа подобна атака, след като САЩ и Франция дадоха зелена светлина на Зеленски да използва тяхно оръжие срещу Москва

По материала работи: Слав Велев
Украйна удари Русия по въздух

Операцията е била в района на Белгород

Украински военен самолет за първи път порази цел в Русия. Това е съобщил украински военен източник пред Sky News.

Ударът е бил срещу руски команден пункт в района на Белгород, близо до границата със Североизточна Украйна. Засега не е ясно какъв тип боеприпаси са били използвани при атаката, включително дали е било западно оръжие.

Съединените щати и Франция дадоха зелена светлина на украинските въоръжени сили да използват предоставените им от тях оръжия, за да нанасят удари по военни цели в Русия - откъдето руските сили извършват атаки срещу Украйна.

"Въпреки че оценката на щетите все още не е приключила, те се потвърждават като пряко попадение. Това заяви анонимен военен източник пред медията.

Украйна е нанесла множество удари с дронове дълбоко в руска територия. Но използването на боен самолет за нанасяне на удари по цели в Русия може да се разглежда от Москва като нова ескалация.

Руското министерство на отбраната съобщи, че неговите сили са свалили няколко украински дрона в района на Белгород. Не е ясно дали това е част от същото нападение.

Коментари

Новини Варна