IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
15:20 | 18 май 2023
Обновен: 13:10 | 19 септември 2024

Украйна е унищожила 29 от общо 30 ракети при днешните масирани руски удари

Президентът Володимир Зеленски поиска от съюзниците още оръжия

По материала работи: Ставри Таргов
Украйна е унищожила 29 от общо 30 ракети при днешните масирани руски удари

Украйна съобщи, че противовъздушната ѝ отбрана е унищожила 29 от общо 30 ракети при поредните масирани руски удари. Въздушна тревога имаше в цялата страна.

Украинските военни съобщиха за експлозии в столицата сутринта и гражданите да не излизат от бомбоубежищата. Напомниха, че отломките от свалени ракети също представляват заплаха. Пожари избухнаха по време на деветото въздушно нападение срещу Киев от началото на месеца. Освен 29 от 30 руски ракети са били унищожени и четири дрона.

Военните твърдят също, че са постигнали нов напредък в тежките сражения около Бахмут в Донбас.

Президентът Володимир Зеленски поиска от съюзниците още оръжия.

След посещението в Киев на китайския специален пратеник по евразийските въпроси Ли Хуей от Пекин обявиха договореност за продължаване на отношенията на взаимно уважение и сътрудничество.

Украйна за пореден път изключи отстъпването на територии като път към мира с Русия.

Срокът на споразумението за износ на украински храни през Черно море беше удължен с още два месеца малко преди изтичането на поредния му срок. Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов обвини Съединените щати, че забравят за пакетния характер на сделката, която включва и руски износ.

В отговор на обвиненията, че Москва използва глада като оръжие подчерта, че от 30 милиона тона товари само 2 процента и половина са стигнали до гладуващи.

Антонов окачестви като провокация призива на ЦРУ в Телеграм към руснаците да споделят информация за икономиката и ръководството на страната си, съобщава БНР.

Коментари

bravo ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна