IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
10:27 | 1 юни 2015
Обновен: 19:49 | 17 август 2024

В Пекин забраниха пушенето на закрито

Глобите за магазини и ресторанти ще е до 1500 евро

По материала работи: Деян Михайлов
В Пекин забраниха пушенето на закрито

Пушенето на затворени обществени пространства в Пекин е забранено от днес по силата на амбициозен закон, който влезе в действие, предаде Франс прес. На магазините и на ресторантите, в които не се спазва забраната за пушене, ще бъдат налагани солени глоби, които могат да достигнат до 10 000 юана (1500 евро). Пушачите, които нарушават забраната, пък могат да бъдат глобени с 200 юана (30 евро).
Пушенето е също така забранено на някои открити места, като училищни дворове или дворовете на болниците и на спортните обекти. Външната реклама на цигарите също се забранява. Китай е първа страна производител и консуматор на тютюневи изделия в света. Тя е накрая на опашката на страните, борещи се срещу тютюнопушенето. Над една трета от цигарите, произведени в света, се пушат в Китай, където те се търгуват все още евтино. В страната има 300 милиона пушачи. Пушенето е причина за смъртта на един човек на всеки 30 секунди.

 

Коментари

Новини Варна