IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
20:50 | 31 май 2015
Обновен: 02:29 | 27 юли 2024

Искат “черният списък“ за ЕС на Русия да стане публичен

Идеята е на опозиционера в Кремъл Дмитрий Гудков

По материала работи: Борис Проданов
Искат “черният списък“ за ЕС на Русия да стане публичен

Руският външен министър Сергей Лавров трябва да обясни защо на 89 европейски официални лица е забранено да влизат в Русия и да потвърди имената им, заяви в официално искане руски опозиционен депутат, цитиран от Асошиейтед прес. Дмитрий Гудков, единственият руски депутат, който е в опозиция на Кремъл, каза също на Лавров, че макар и да разбира, че такава стъпка може да е била необходима, тя е трябвало да се извърши прозрачно и след консултации с парламента.


Русия е предала на някои посолства в Москва списъка с официални представители на ЕС, но отказва да публикува съдържанието му. Според финландски медии списъкът включва политици от 17 страни от ЕС, но няма обяснение защо са вписани в него.


Над половината политици в изтеклия списък са от Полша, Швеция и трите балтийски републики, както от България, Белгия, Великобритания, Гърция, Дания, Испания, Румъния, Финландия, Франция, Холандия и Чехия.

 

Интересното е, че много руснаци имат имоти в България (вкл. и край Варна), но за тях страната ни, която е член на ЕС, прави всичко възможно да ползват привилегии за пристигането си.

 

Коментари

Новини Варна