IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Свят
11:45 | 6 април 2022
Обновен: 11:11 | 17 септември 2024

Смъртта дебне в Украйна: Имената на родителите – по телцата на децата!

От посолството у нас пуснаха кадри

По материала работи: Слав Велев
Смъртта дебне в Украйна: Имената на родителите – по телцата на децата!

Колаж: GlasNews.bg 

Украинските родители пишат имена и контакти върху телата на децата си, в случай че майка им или баща им умрат и детето остане само. Това съобщават от посолството на Украйна у нас, като публикуват снимка на Олександра Маковий, която е написала информация на гърба на дъщеря си Вира в първия ден от пълномащабната руска инвазия.

Други снимки показват как майки и бащи са написали телефонни номера по дрехите на децата си и на картончета, за да може да бъдат спасени дори и да останат сираци.

Много родители разказват своите сърцераздерателни истории под въпросния пост. Те споделят действията, които са предприели, за да защитят живота на децата си. Баща разказва, че също е записал данните на 3-годишния си син на картонче, което детето продължава да носи, въпреки че се вече се намира в Англия. Други споделят, че са записали важни данни по дрехите на децата си или са им направили специални гривни, които съдържат подобна информация.

Подобна снимка разпространява украинец, който коментира и действията на страните от ЕС. “Петгодишното ми дете носи такава тениска, докато Европа продължава да мисли за руския газ, пари и нефт”, пише той в Туитър.

Припомняме, че още в началото на войната историята на момче, което премина само през цяла Украйна и стигна до Словакия обиколи световните медии. На ръката на детето бе записан номера на брат му.

Коментари

Новини Варна