IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
16:15 | 6 март 2022
Обновен: 14:20 | 13 септември 2024

ГУР: Киреев e загинал при изпълнение на специална задача, не бил предател

В събота украински медии съобщиха, че бизнесменът е бил убит от Службата за сигурност на Украйна

По материала работи: Слав Велев
ГУР: Киреев e загинал при изпълнение на специална задача, не бил предател

Главното управление на разузнаването (ГУР) при Министерството на отбраната на Украйна заяви, че членът на украинската делегация по преговорите с Русия Денис Киреев е бил техен сътрудник и е загинал при изпълнение на специална задача. Това съобщава украинската информационна агенция УНИАН.

Съобщението бе публикувано на Facebook страницата на ГУР и гласи:

"По време на изпълнение на специални задачи загинаха трима разузнавачи - сътрудници на Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна: Алексей Доля, Валерий Чибинеев и Денис Киреев. Те загинаха, защитавайки Украйна".

В събота украински медии съобщиха, че Киреев е бил убит от Службата за сигурност на Украйна - СБУ, защото бил заподозрян като руски шпионин и извършил държавна измяна.

В периода 2006-2008 г. Киреев е бил зам.-генерален директор на СКМ Финанс, после работил в австрийската комапния GROUP SLAV AG Клюевых. От 2006 до 2012 г. бил член на Надзорния съвет на Укрэксимбанк.

От 2010 до 2014 е бил в управлението на Ощадбанк. Управлявал е фондовете Private Еquity Fund и Fixed income Fund, смятан е и за приближен на Владимир Путин.

Коментари

Новини Варна