IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Свят
15:00 | 23 февруари 2022
Обновен: 22:05 | 3 септември 2024

В Украйна ще бъде обявено извънредно положение

Върховната Рада подкрепи правото на цивилните граждани да носят оръжие

По материала работи: Ставри Таргов
В Украйна ще бъде обявено извънредно положение

В Украйна ще бъде обявено извънредно положение, реши Съветът за национална сигурност на страната, съобщава BBC. To ще обхване всички региони, с изключение на самоотцепилите се Донецк и Луганск.

Очаква се извънредното положение да бъде с продължителност от 30 дни. Крайното решение трябва да бъде взето от украинския парламент, съобщава "Труд".

Върховната Рада на Украйна подкрепи правото на цивилните граждани да носят оръжие. За такова решение относно носенето на оръжие в Украйна гласуваха 274 народни депутати. Това съобщи Depo.ua.

Документът урежда въпросите за производство, придобиване, притежание, отчуждаване, носене, транспортиране, ремонт и използване на изключително гражданско огнестрелно оръжие и боеприпаси за него, като се посочва категорията на оръжията.

Одобряването на законопроекта ще позволи:

- да урежда на законодателно ниво въпросите за придобиване и притежаване на гражданско оръжие от граждани;

- установяват технически изисквания за гражданско оръжие;

- изтегляне на цивилно оръжие от незаконен трафик.

В същото време законопроектът не се отнася за регулиране използването на лъкове, арбалети, стрели, хладно оръжие и продукти, структурно подобни на хладните оръжия, както и на въздушните оръжия.

Коментари

Новини Варна