Варна
fallback
Свят
14:40 | 25 декември 2021
Обновен: 00:17 | 25 октомври 2024

Бебе спря да диша на летище, спаси го служителка по сигурността

Поставила го върху ръката си с лицето надолу и го потупала по гърба

По материала работи: Ставри Таргов

Сесилия Моралес

Служителка по сигурността спаси 2-месечно бебе, което е спряло да диша на международното летище Нюарк Либърти в Ню Джърси. Екшънът се разигра на 9 декември.

Смелата жена е прескочила конвейерна лента, за да достигне до невръстното момче и да го върне към живота, предава Асошиейтед прес.

Кадри от камерите за видеонаблюдение, разпространени от американското управление за безопасност на транспорта, показват как служителката Сесилия Моралес, се втурва да помогне, след като майката взела детето от количка и забелязала, че то не диша.

Моралес заяви, че приложила техника за оказване на спешна помощ, поставяйки бебето върху ръката си с лицето надолу и потупвайки го по гърба, за да възстанови дишането му. Служителката, имаща опит от работата си в бърза помощ, каза, че за първи път прилагала тази техника върху дете.

Малко по-късно на мястото пристигнал екип на бърза помощ, за да даде кислород на 2-месечното момче. Говорител на управлението за безопасност на транспорта заяви, че не знае каква е била причината бебето да спре да диша.

"От два месеца е на работа и буквално спасява живот", каза Томас Картър, висш служител на управлението, говорейки за достойната постъпка на служителката на летището. По думите му нейната "бърза реакция и действия са помогнали това семейство да посрещне щастливо празниците". "Действията й бяха вдъхновяващи", добавя Картър, цитиран от 24 часа.

Автор на статията:
Ставри Таргов
спасено бебе на летище
0 коментара
fallback
fallback