IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Свят
15:00 | 9 декември 2021
Обновен: 07:46 | 23 октомври 2024

Гърция намали валидността на сертификатите за преболедувалите коронавирус от шест на три месеца

Като неваксинирани се третират всички над 60-годишна възраст, които не са имунизирани с трета доза

По материала работи: Ставри Таргов
Гърция намали валидността на сертификатите за преболедувалите коронавирус от шест на три месеца

Гърция намали валидността на сертификатите за преболедувалите коронавирус от шест на три месеца. Освен това като неваксинирани се третират всички над 60-годишна възраст, които не са имунизирани с трета доза.

Сертификатите за преболедувалите COVID-19 са с валидност само три месеца по решение на здравното министерство в Атина. След изтичане на срока се препоръчва ваксиниране.

След въведеното задължително ваксиниране на лица над 60-годишна възраст се променят и мерките за тях. Сертификатът за имунизация е валиден до 7 месеца, а при непоставяне на трета доза се третират като неваксинирани. Глобяват се по 100 евро на месец и нямат право да посещават затворени обществени места, а ако работят се тестват по два пъти на седмица.

С анулиран сертификат за ваксиниране са вече над 150 хиляди гърци на възраст над 60 години, които здравното министерство приканва да си поставят трета доза от ваксината.

Провежда се активна кампания към родителите за ваксиниране на децата, защото 25% от ежедневните случаи на новозаразени са деца от 4 до 18-годишна възраст, съобщава Нова.

Коментари

Новини Варна