IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Свят
11:45 | 21 март 2021
Обновен: 01:30 | 13 септември 2024

В Англия, Уелс и Северна Ирландия започна преброяване на населението

То се извършва онлайн

По материала работи: Ставри Таргов
В Англия, Уелс и Северна Ирландия започна преброяване на населението

Преброяване на населението в Англия, Уелс и Северна Ирландия се извършва днес. То ще бъде направено изцяло онлайн заради пандемията от коронавируса и по същата причина бе отложено с една година в Шотландия.

Такова преброяване се извършва веднъж на 10 години. Домакинствата са помолени да попълнят въпросник с информация за всеки живеещ на даден адрес, включително възраст, раса, професия и семейно положение.

За първи път е включен въпрос при тези над 16 години да определят половата си идентичност и сексуалната си ориентация, но този въпрос не е задължителен.
Събраната информация ще даде пълна картина за населението не само като численост и възраст, но ще бъде използвана от благотворителни организации, болници, училища, университети и центрове за трудова заетост да планират и финансират тяхната дейност.

Националната статистика изтъква, че преброяването ще даде и ценна информация за отражението на пандемията и Брекзит върху живота на хората.

По закон всички трябва да попълнят въпросника. Отказалите или далите фалшива информация ги очаква глоби до 1000 паунда, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна