IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Свят
07:31 | 3 ноември 2020
Обновен: 11:03 | 17 октомври 2024

Терористи окървавиха Австрия: От 6 точки във Виена – убити и ранени!

Първоначално изстрелите са чути пред синагога в центъра

По материала работи: Слав Велев
Терористи окървавиха Австрия: От 6 точки във Виена – убити и ранени!

Виена се събудислед нощ на терор – двама души бяха убити снощи, а няколко други ранени, след като въоръжени откриха огън на шест различни локации в австрийската столица. Убит е и един от нападателите, предаде bТВ. Първоначално изстрелите са чути пред синагога в центъра, но не е ясно дали тя е била целта. Все още не изяснен и броят на стрелците. Според властите един е бил задържан, друг е бил убит, а трети се издирва.


Сред ранените е полицай. Според информация на Би Би Си 14 души са в болница, като шестима са в тежко състояние. Виждате любителски кадри, изпратени от наши зрители нападател е елиминиран, но няколко други са още на свобода. От това, което можем да кажем в момента е, че те са много добре оборудвани, имат автоматични оръжия и са професионално подготвени. Това определено е терористична атака".


Стрелбата идва часове, след като Австрия наложи нови ограничения заради коронавируса. Много хора бяха навън, тъй като барове и ресторанти затварят до
края на месеца.


Редица евопейски лидери осъдиха атаката. Сред тях беше и премиерът Бойко Борисов. "Пожелавам и скорошно възстановяване на ранените. Целият австрийски народ и канцлерът Себастиан Курц имат пълната ни подкрепа. Важно е в такива моменти да бъдем единни и заедно да дадем отпор на насилието и терора!", написа премиерът. 

Коментари

Новини Варна